Geen categorie

Bibbertocht 2022

Bibbertocht 2022

Een tocht om de rillingen van te krijgen, join the good vibrations!

Vrijdag, bestemming Volendam

Rond 10.00 uur vertrekt al een deel van de bibbergenieters uit Huizen met een waterig zonnetjes op onze huid, windkracht 3 in de rug, temperatuur rond de 19 graden. Heerlijke omstandigheden om de rillingen van te krijgen. Anja en Ernst verwelkomen de vroege deelnemers op de Sky Life voor de kust van Huizen. Anja heeft de bibbers voor de komende hindernis. De Sky Life is te hoog voor de Hollandse Brug en moet scheef getrokken worden om onder de brug door te kunnen. Komt de mast wel of niet uit de Sky vallen? Reden voor een spannende rilling over je rug. Door onze voorzitter Joost worden ze scheef getrokken en passeren ze de brug moeiteloos. De June, ons schip, schraapt ondanks de lage waterstand met de marifoonantenne nog vrolijk langs de betonnen randen van de brug. Sky High in the good vibrations vervolgen we de tocht naar het vissersdorp Volendam. We arriveren in de nieuwe haven van Volendam. De borrel is al gaande en vanuit diverse boten klinkt bulderend gelach. De stemming zit er goed in. Als ook de overige bibbergenieters binnenvaren en zich voegen bij de rest wordt de stemming opperbest. We zijn in totaal met 18 boten. Met z’n allen vertoeven we in de loungeplek op de hoofdsteiger en hebben het daar super gezellig. Iedereen nam wat te eten en drinken mee en er werd volop gelachen en gebibberd van plezier. Daarna gaat een deel van de groep samen eten in het palingsound museum en voor een deel van de bibbergenieters is dat niet avontuurlijk genoeg, zij gaan op jacht naar voedsel op dijk. Deze eerste dag van de Bibbertocht is een succes.

Zaterdag, bestemming Hoorn

Een rustige kalme ochtend, windkracht 2 of 1, zuid, 19 graden. De ochtend wordt gezamenlijk genoten, langzaam vult de loungeruimte zich met koffiedrinkers, de koeken gaan rond en de stemming is top. Een aantal bibbergenieters zijn op weg naar huis terwijl onderweg naar Hoorn verse bibbergenieters hun komst melden. Snelheden worden gedeeld waarbij sommigen een recordtempo hebben ondanks de wind(kracht). In de oude haven van Hoorn liggen we met 22 boten 4 rijen dik aan de kade. Wederom hebben de bibbergenieters het fantastisch. Het weer is grandioos, de temperatuur zomers en dat met de gezelligste bibbergenieters onder het genot van een drankje. Wat valt er nog te wensen. Er is een tafel gereserveerd bij Bar & Kitchen Bontekoe, waar onder het genot van een drankje en het diner de vreugde voortgezet wordt. Anderen genieten hun diner aan boord, alles mag en niets moet. Na het eten zijn we allen welkom in het clubhuis van de WSV Hoorn alwaar de band Dennis Burkes AllStars weer hun optreden heeft. Een band om de trillingen van te krijgen, wat kunnen die gasten goed spelen. Waar we voorheen als haringen in een ton tussen de Bontekoe racers nauwelijks konden bewegen van de bar naar de dansvloer en weer terug, hadden we nu de volle dansvloer voor de bibbergenieters. Man man man wat kunnen die dansen! De moves van bibbergenieter Bart zijn niet te evenaren als ook die van Ernst, Robbie en de Rest… dolgelukkig swingen en springen we Sky High rond. Tevreden en voldaan taaien we af naar de boten waar sommigen eieren met spek gaan bakken en er schallen hier en daar nog wat nautische liedjes door de nacht en dan is het weer opladen voor de komende dag.

Zondag. Bestemming Huizen

Windkracht 2, zuid, temperatuur 18 graden. De wintertijd is ingegaan zodat we een uur extra konden slapen. Hier en daar steken mensen nieuwsgierig hun hoofd uit het luik, rondkijkend, wie is er al wakker “goedemorgen.., lekker geslapen?” Met belangstelling beluisteren we elkaars antwoord. De zon straalt waterig achter de bomen en doet haar best om de dauw van de boten te verdampen. Het ontbijt wordt genoten en Bart bibbert zich als eerste boot los om koers te zetten naar Huizen. Wat heeft die boot toch “een mooi onderkantje”. We zwaaien naar elkaar en spreken uit dat we elkaar binnenkort graag willen weerzien in ons gezellige AVOH clubhuis. Voor de Bibberraars is de Sky the limit. Zeilend en later op de motor naar onze thuishaven vraag ik me af of Anja en Ernst al bibberen voor het passeren van de Hollandse Brug.

Hierbij dank ik Ernst en Anja voor het regelen van ligplaatsen, restaurants en voor het organiseren van dit grandioze evenement. Alle Bibbergenieters bedankt voor the good vibes!

Hartelijke groeten, Mireille en Dib van zeiljacht June