Historie en toekomst

Ontstaan

In het najaar van 1982 heeft Henk Schipper (toenmalige havenmeester) het initiatief genomen voor een eerste vergadering bij hem thuis om tot een vereniging te komen. Activiteiten Vereniging Oudehaven

Op 16 december 1982 was de oprichtingsvergadering in het Visnet. Uiteindelijk zijn op 25 maart 1983 de officiële statuten vastgelegd in een notariële acte. 

Wij organiseren, in samenwerking met omliggende watersportverenigingen, zeilwedstrijden en toertochten zoals zomeravondwedstrijden op de dinsdagavond, Nek aan Nek, een tweedaagse wedstrijd/toertocht, de JLM race, Snertrace en tensolotte de jaarlijks terugkerende Bibbertocht naar de Bontekoerace in Hoorn.

In de wintermaanden worden er interessante lezingen gehouden en navigatiecursussen gegeven.

Naart het zeilen zijn er meer activiteiten binnen de vereniging actief, een enthousiast Shanty-koor voor zowel dames als heren. Eénmaal in de week is de Bridgers groeps en de schilderclub actief.

U vind ons clubhuis op het mooiste plekje van Huizen naast het KNRM gebouw. Alle zaterdagen is er vrijeinloop vanaf 16uur voor een borrel en een praatje.

Huidigebestuur

  • Voorzitter: Joost van Loon
  • Secretaris: Anja Troeder
  • Penningmeester: Marion Busscher
  • alg bestuurslid: Cor Hoeboer
  • alg bestuurslid: Bart Smulder