Geen categorie

Uitslagen nek aan nek 2023

Nek aan Nek 2023.

Waar we tijdens de zomeravond wedstrijden getrakteerd worden op prachtig weer met voldoende en constante wind zorgde de grilligheid van deze laatste voor de nodige inspanning bij de deelnemers. Dit was nog eens extra uitdagend bij deze hoge temperaturen. We kunnen deze editie van de Nek aan Nek gerust bestempelen als “Champagne zeilen”.

Al die willen te kaap’ren varen

Moeten mannen met baarden zijn

Met 15 boten toeren en wedstrijdzeilen naar “Kaap Hoorn”. Mannen met baarden waren er genoeg maar gelukkig ook dames in bikini’s. De boekanier had er zowaar een gezinsuitstapje van gemaakt. Op “De Kaap” hebben we enige uren het steiger gekaapt voor een steigerborrel XXL onder het motto niets hoeft en alles mag. Omdat we lekker dik gestapeld en bij elkaar lagen was er voor niemand een ontsnappen aan. Dit had onze gastvrouw Colette prima geregeld met de Kaapse “Brumpie”. Er bleek nog 1 deelnemer zoek maar nadat deze gebeld was kon “Queen Elisabeth” toch nog van de gemeentehaven naar “De Kaap” varen en aanschuiven. Gelukkig in deze volgorde want later op de avond was hij telefonisch niet meer bereikbaar. Optimaal genoten van de zwoele avond zochten de meeste de boot weer op voor een welverdiende nachtrust. Een enkeling echter vond dat “The Sky Life the limit” is ging het bruidspaar, dat verderop aan het feestvieren was, nog even op gepaste wijze feliciteren. Uiteindelijk werd het stil op “De Kaap”.

Die stilte werd op zondagmorgen al weer vroeg verstoord. Lang slapen doen we wel weer in de winter. Na de nodige ochtendrituelen werden de eerste motoren weer gestart om “De Kaap” te verlaten. De wedstrijdzeilers spoeden zich naar de startlijn en door de, inmiddels wat grotere toergroep, werd direct koers zuid gezet. Helaas hield de wind het na een uurtje of 2 voor gezien en was het besluit “afkorten bij Sport G” nodig. Na enige tijd motoren kwam de wind weer opzetten en kon er gezeild worden richting Huizen. Daar aangekomen werd snel het kot gekuist. Onder het genot van een biertje (en de parasol) zijn de zeiltijden verwerkt en wederom heeft het “Witte Paard” de sporen gekregen om langs het “Paard van Marken” te galopperen. De wisselbeker prijkt ook dit jaar op de schoorsteen bij Bart Timmermans.

Dat een zeemeeuw ook handig is met hout was bekend maar we waren toch verrast dat deze kwam aanvliegen met een mooi aandenken voor alle deelnemers.

Ondanks dat deze editie wat anders was dan afgelopen jaren kunnen we terugkijken op een geslaagde Nek aan Nek 2023. Zet de editie voor volgend jaar maar vast in je agenda.

ZATERDAG 22 EN ZONDAG 23 JUNI 2024!