Watersportvereniging Huizen AVOH
Geen categorie

NK Yngling-klasse

Team Yska Minks, Wouter Toornstra en Barbara Huber zijn afgelopen weekend bekroond tot Nederlands Kampioen in de Yngling-klasse.

Afgelopen weekend werd het Nederlands kampioenschap in de Yngling-klasse verzeild in Roermond vanuit zeilvereniging Maas en Roer. In totaal verschenen er 30 boten, gedurende 3 dagen, aan de start. Er werden in totaal 9 wedstrijden gevaren, waarvan team Minks er 3 heeft gewonnen. Het waren mooie zeilcondities, een lopend windje met zon en wolkenvelden.
Op de slotdag stond nog 1 wedstrijd op het programma en dit was de beslissende wedstijd aan wie de blauwe kampioenswimpel werd uitgereikt. Team Jamin stond met 1 punt verschil achter team Minks. Na een bloedstollende race, hebben Yska Minks, Wouter Toornstra en Barbara Huber de Nederlandse titel weten te bemachtigen. Een niet onverdienstelijk team; Yska en Wouter hebben samen al drie keer eerder het NK gewonnen en in 2021 werden zij Wereldkampioen. Dit NK sloot Barbara, na 14 jaar niet in een Yngling te hebben gezeild, zich bij het team aan. De tweede plaats ging naar team Jamin, de 3e plaats naar team de Kler en de 4e plaats werd bemachtigd door het lokale team Peulen.

zeilfoto’s: Johan Verhaegh