Watersportvereniging Huizen AVOH
Geen categorie

40-jarig bestaan WSV AVOH, lustrumdag 9 september 2023

In navolging op het lustrumfeest op 16 december en de eerste lustrumdag op 6 mei vond op zaterdag 9 september de laatste lustrumdag plaats vanwege het 40-jarig bestaan van onze vereniging. Het was een schitterende zomerse dag voor de geplande boottocht op het Gooimeer. Hiertoe waren booteigenaren van onze vereniging bereid om opstappers mee te nemen. Het was een mooi gezicht om de schepen voor ons clubhuis aan de kade te hebben, met dank aan onze buren de IJsselmeerzeilers. De schippers en opstappers waren vrij om deze tocht in te vullen: naar Almere-Haven, eiland De Schelp, voor anker gaan en heerlijk zwemmen of lekker blijven zeilen. Er was ook gelegenheid om over te stappen op de rib en hard te varen op de waterskibaan, vooral de kinderen vonden dat een spektakel.

Na afloop kwam iedereen weer terug in het clubhuis voor de borrel op ons schitterende terras. Wethouder Fleur van der Kleij kwam tijdens de borrel op bezoek om ons te feliciteren met ons jubileum. Zij complimenteerde onze vereniging met veel betrokken leden en donateurs en in het bijzonder door de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Anita Campbell van Sportplatform Huizen was ook van de partij. Voor veel zaken is Anita de schakel tussen onze vereniging met andere verenigingen en met de Gemeente. Fleur van der Kleij sprak namens de burgemeester en wethouders hun trots uit dat Wouter Toornstra dit jaar het Nederlands kampioenschap J/80 klasse had binnengehaald. Wouter ontving een cadeau namens de Gemeente en een bos bloemen namens WSV AVOH.

Tijdens dit formele moment hebben we ook Lex Sablerolles bedankt en in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging als bestuurder/penningmeester en opleider van nautische cursussen. Onze voorzitter Joost van Loon overhandigde Lex een prachtig, nautisch cadeau en van Anja een bos bloemen.

Na de formele en informele toespraken ging de borrel verder en kon iedereen genieten van overheerlijke pannenkoeken, gebakken door Colette, Marion en Jeroen. We kijken terug op een geslaagde en gezellige jubileumdag.